Opis epizode:
Pred praznično sezono, ko se bomo spet spraševali koliko, kaj in kdaj jesti, smo na pogovor povabili doc. dr. Mojco Korošec iz katedre za tehnologijo mesa in vrednotenje živil na oddelku za živilstvo na ljubljanski biotehnični fakulteti.
Govorili smo o prehrambenih navadah Slovencev, načinih razmišljanja o hrani, označevanju živil in prodajnih nalepkah brez prave sporočilne vrednosti.
Državljan D svetuje:
- Bodite pozorni na deklaracije in filtrirajte podatke
- Ne hodite v trgovino lačni
- Ločujte med podatki in promocijskim materialom
Dodatne informacije:
- Varnost in sledljivost živil na slovenskem tržišču – posnetek predavanja
- Kreatorji okusov naše hrane – članek
- Kuhinja prihodnosti – posnetek oddaje
O podcastu:
Podcast Državljan D je podcast za produktivno preživljanje časa, v katerem igramo vlogo državljana. Državljan D v pogovorih s strokovnjaki določenega področja informira in aktivira. Da se. Gremo naprej!
Podcast: Play in new window | Download
Subscribe: RSS