000 Državljan D: Dr. Marko Milosavljević, Lenart Kučić in funkcije množičnih medijev

Opis epizode:

V drugi nulti epizodi podcasta za aktivne državljane se pogovarjamo o množičnih medijih. Kakšne so vloge in naloge množičnih medijev v naši družbi? So mediji “navadna podjetja” ali imajo družbeno funkcijo, ki je ne gre zanemariti? Kdo drži roko nad državno javno televizijo, ki jo plačujemo vsi in kako vplivati na komercialne medije?

Gosta druge nulte epizode podcasta Državljan D sta dr. Marko Milosavljević, dolgoletni predavatelj s področja množičnih medijev in novinarstva ter poznavalec slovenske medijske zakonodaje ter Lenart Kučić, novinar Sobotne priloge ter medijski analitik.

Državljan D svetuje:

  • Nad javno televizijo bedijo poslanci. Opozorimo vodje poslanskih skupin na problematične vsebine in zahtevajmo spremembo!
  • Na komercialne medije se da efektivno pritisniti prek oglaševalcev. Bolj zabavno bo, če jih pritisnete skupaj s prijatelji!
  • Podpirajte dobre medijske prakse. Stvari se ne bodo spremenile čez noč, najslabše je čakati!

 Dodatne informacije:

O podcastu:

Podcast Državljan D je podcast za produktivno preživljanje časa, v katerem igramo vlogo državljana. Državljan D v pogovorih s strokovnjaki določenega področja informira in aktivira. Da se. Gremo naprej!

Join the discussion

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Podcast Državljan D

Naročite se na podcast Državljan D!